Joma plast ribarski čamci su spoj kvalitetne izrade, dobre plovnosti i izdržljivosti prilikom korišćenja. Laki su za održavanje zbog materijala od koga se rade. Ne zahtevaju nikakvo dodatno održavanje a pre svega sigurni su pri upravljanju. Predstavljaju pravi izbor za sve ribolovce i zaljubljenike u vodu koji žele uživanje bez problema tokom odmora. Naši plastični čamci su pogodni za ribolov, rekreaciju na vodi i jednodnevne izlete na reci ili jezeru.

Materijal

Materijal od koga se vrši izrada plastičnih čamaca je polietilen visoke gustine. Brojne prednosti u odnosu na druge materijale su: mala težina, otpornost na pojavu ekstremnih temperatura (- 30⁰C +60⁰C) i praktično neuništivost. Materijal je otporan u pogledu uticaja bakterija, algi, Sunca, raznih vrsta hemikalija. Odlikuje se dugotrajnošću materijala, dodavanjem UV stabilizatora je otporan na Suncev uticaj, mogu trajati godinama bez dodatnog održavanja tako da čamci praktično imaju istu vrednost prilikom kupovine i posle više godina korišćenja. U slučaju mehaničkog oštećenja veoma lako i na licu mesta je moguće sanirati štetu. Pokreću ih motori male snage do 30KS. Prilikom razvijanja maksimalnih brzina zbog mehaničkih osobina nema uvijanja ni po dužini ni po širini čamca. Oprema koja se dobija prilikom kupovine čamca su dva standardna vesla i klupa za sedenje. Pored ovoga moguća je ugradnja i nosača za motor i raznih drugih dodataka.

Podela:

  1. Klasični plastični čamci
  2. Pontonski čamci – pontonska plovila

Pontonski čamci

Prilikom izrade pontonskih čamaca u cevima koje služe za izgradnju čamaca postavljaju se pregradne komore radi dodatne sigurnosti. One mogu biti ispunjene sa polistirenskom penom radi sprečavanja prodora vode u komore. Joma plast plastični čamci se izrađuju standardno u crnoj i beloj boji. Po zahtevu kupaca moguća je izrada u boji koju kupac želi.

Osim kada od plastike,  firma Joma plast proizvodi i sledeće proizvode koje možete pogledati: